Gdybym taką czapkę niewidkę posiadał,
mógłbym wokół czynić coś bardzo dobrego
i dobrej roboty mógłbym zrobić kawał.
Lecz po co ta czapka? Zapytasz. Dlaczego?
Nie sztuką jest dawać w reflektorów świetle.
Bo Cię w oczach kamer za wzór nam się stawia?
Gdy o popularność zabiegasz zaciekle,
w końcu przyjmiesz pozę nadętego pawia.
W czapce zrobisz wszystko cicho, bez rozgłosu.
O rąk twoich dzieło nie stanie obawa.
Przede wszystkim do tej zasady się stosuj:
Niechaj nie wie lewa co robi ta prawa!
Dodane przez kloocek
dnia 25.10.2015 14:44 ˇ
3 Komentarzy ·
499 Czytań ·
|