O ŻYJĄTKACH
Przy LUDZKIM życiu znojnym
jest także ŻYJĄTEK życie.
O ICH życiu dość bujnym
wstawki telewizyjne widzicie!
Począwszy od tele-migawek
10 lat temu nakręcanych,
po obecny sens "wstawek"
ich udanie dożywianych.
Zastanawia się więc wierszorób,
na jak dziwnym świecie żyje,
w którym niejeden nierób
żeruje i z tego nawet tyje .
Żyjątka / pasożyty te z głowami
kojarzą się, bo są wędrujące...
i innymi już słowami... lepiej...
nie..., bo ich ślady są swędzące!
Niech zatem ten utwór będzie
krótki, bo pisać DŁUGO można
...długo. Bo żyjątka te wszędzie
pcha siła dziwnie przemożna!
Dodane przez kurtad41
dnia 13.10.2015 22:31 ˇ
12 Komentarzy ·
553 Czytań ·
|