Widzą zmieszane- kardamon z maliną.
Teraz sączą tajemnice, zimne kamienie.
Myśl ekwilibrystyka uczuć w letni wiatr.
Zalęgarnia owadzich szlaków i w drogę.
Sny giną w uskokach skalnych,
rozbijają się o wydmy oddechu.
Bezsens -
kaligrafia złudzeń, prowadzi replikę dni, nocy
otwartych, zamkniętych w korowodzie ciszy.
Słodka grudka ciasta i zeschłe liście opowiadają o miłości.
Zakryta pod kolorową nocą, gdzie gwiazdy z daleka podobne,
z ziemi odbijają kształty i formy malowane miazgą barw.
Ile jest koloru w tobie?
Dodane przez femme
dnia 18.07.2015 22:23 ˇ
7 Komentarzy ·
487 Czytań ·
|