Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu.
Winston Churchill
Źli krwiopijcy zabierają,
odbierzemy zbójom wszystko.
Dać ubogim, wziąć hultajom.
Zajmiemy się wreszcie czystką.
Także jesteście populistami,
masy są starsze, zostały lasy.
Za cztery lata skończycie mamić.
Grecja nadciąga, nie ma kiełbasy.
Obecnie to wy toniecie,
mało młodych, buble w szkole.
Dość roboty mamy kreciej.
Teraz przyszła nasza kolej.
Wasza kolej obłowić się, pozostaje trwać
albo pomyśleć i być przydatnym ludziom.
Fundusze są niczym przysłowiowy rydz.
Żal wykluczonych przez ich lata.
Następnych czeka gorszy los.
Przynajmniej o tym teraz głośno.
Mimo to trwamy.
Chorzów 2015
Dodane przez dream-s
dnia 18.07.2015 00:53 ˇ
7 Komentarzy ·
538 Czytań ·
|