Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku.
Autor nieznany
Podwyżki i opłaty za najdrobniejszą sprawę.
Nie wystarcza nawet na..., chwila.
Przecież można zarabiać głową.
Każdy klient tylko jedno da ziarenko,
w tym tkwi sedno powodzenia interesów.
Niechaj milion ziaren stoczy się rynienką,
co bezpiecznie doprowadzi do sukcesu.
W wolnym czasie wybuduję rurociąg,
którym popłyną ziarenka.
Wtedy nie będę już nosił pełnych wiader,
ale koniecznie muszę działać z głową.
To oni już niczego nie wymyślą,
a ja tylko przechodzę obok cmentarza.
*Zbuduj "rurociąg" którym popłyną pieniądze.
Burke Hedges
Chorzów 2015
Dodane przez dream-s
dnia 27.06.2015 01:35 ˇ
9 Komentarzy ·
610 Czytań ·
|