Będzie o wiośnie. O pięknie dnia
O tym, co noc nam być może da
O obietnicy gwiaździstych snów
O szeptach pełnych gorących słów
O locie ptaków, gdy wrócą tu
O biegu aż do utraty tchu
O tym, jak tęcza maluje kwiat
Jak stopa w trawie zostawia ślad
O tym, jak skrzydeł motyla ruch
Z dmuchawca strąca srebrzysty puch
Będzie też o tym, że życie trwa
I że wieczorem opada mgła
Będzie o morzu i szczytach gór
O tym, że chcemy dosięgnąć chmur
O tym, że rosa jak gwiazdy lśni
Że otwieramy szeroko drzwi
O tym, jak pająk snuje swą sieć
Że lepiej jest być niż dużo mieć
O rankach, zmierzchach, nocach i dniach
O tym, jak fala obmywa piach
Będzie o tańcu zamkniętym w krąg
O delikatnym dotyku rąk
O tym, że skarbem jest dziecka śmiech
I jak mięciutki jest leśny mech
O wszystkim będzie, o czym ma być
O czym Kobieta chciałaby śnić
Będzie też bukiet czerwonych róż
Cóż piszę, będzie? Przecież jest już!
Dodane przez Jacek V
dnia 08.03.2015 08:31 ˇ
8 Komentarzy ·
658 Czytań ·
|