"Only true in love defer..."
Tylko prawda w miłości się liczy...
Nie wiem dlaczego, ale tak już jest.
Nikt w świecie mnie nie zmyli,
Że inaczej wszystko toczy się.
Nie zamierzam czasu zabierać,
Choć czasem trzeba - nie nadrobię.
Nie zamierzam na nikim presji wywierać,
Po prostu po tym świecie chodzę.
Bez namysłu - piszę.
Bez nadziei żyję.
Jednak wiem, ze to wszystko kiedyś przeminie...
Moja poezja wśród liści zaginie.
Nie odnajdzie jej nikt - żaden podróżny.
Jak ją położę, tak będzie leżała.
Nikt jej nie zmieni, Ja nie będę zmieniała.
Choć każdy uważa, że mój tekst jest próżny.
Mimo, że niebo płacze - poezja zostanie.
Mimo, że na dnie i nikt jej nie znajdzie,
Ci co będą mieli pamiętać - zapamiętają,
Dla innych pozostanie zagadka.
Dodane przez cArmen
dnia 12.07.2007 12:33 ˇ
7 Komentarzy ·
707 Czytań ·
|