Pan Bóg lokalny
Historia od wieków znana, nie działa się jednak nad Wisłą
Ale na Bliskim Wschodzie, jak mówi nam Święte Pismo.
Armia niepokonana, jej mocą Arka Przymierza
Oto naród wybrany na nowe podboje zmierza.
Pan Bóg lokalny naziemny, krwi rządny i chwały
Niszczy narody ościenne co obcych bogów wybrały.
Jakże jest On zazdrosny, w zemście nie gorszy wcale
Morduj narodzie wybrany, morduj ku Bożej chwale.
Tysiące zabitych wokół, zniszczeń ogrom totalny
Tak to ziemie zdobywa, potężny Pan Bóg lokalny.
Marność nad marnościami tu na tym łez padole
Jak mówią stare księgi, wszystkim dał wolną wole.
Pan Bóg lokalny naziemny, wycina narody przeklęte
Rękami swojego ludu, jak mówi nam Pismo Święte.
Krew się leje, niech ginie każden kto jest niewierny
Ale dalej czytamy że Pan Bóg jest miłosierny.
Obca mu była zapewne, cała kosmosu potęga
Tam naród wybrany, mieczem swoim nie sięga.
Potęga na ziemi wielka, lecz dalej gorzej niestety
Chyba tamtemu Bogu obce są inne planety.
Dodane przez dawle
dnia 10.02.2015 15:02 ˇ
9 Komentarzy ·
530 Czytań ·
|