nie o wszystkim można mówić
uznano by człowieka za wariata
dużo się dzieje w życiu każdego z nas
a szczególnie - między nami wierzącymi
gdy ON jest wśród nas
to jest tak
jakbyśmy w jednej rzece się kąpali
nie dla przyjemności
a dla coraz głębszego się rozumienia
woda nie jest ta sama
ale ten sam nurt nas ożywia
nie jest ważne miejsce ani czas
ani prędkość światła
chciałoby się powiedzieć TAO
ale to już powiedziano
nic nie można powiedzieć
nie dlatego że jest TO tajemnicą
jest TO niedotykalne
niewidzialne
JESTEŚ
Dodane przez cytrus
dnia 04.11.2014 20:55 ˇ
5 Komentarzy ·
465 Czytań ·
|