całe życie na ciężarówce
bez przyczepy
meble na kredyt
spłacone zeszłej jesieni
kanapa z poszarpanym oparciem
choć kot już bardzo daleko
mało energooszczędna lodówka
budzik który się spieszy donikąd
TV cieniutkie jak listek
wciśnięte między worek z latem i zimą
patelnia na śmietnik
36 38 40 do Afryki
odjechali na nowy adres
cztery wagony mojego uniwersum
niosę pod pachą w kartonie
czarno białe z rozwianymi przez wiatr włosami
kolorowe z makami w oczach
Dodane przez Irena Kliche
dnia 14.09.2014 17:13 ˇ
10 Komentarzy ·
706 Czytań ·
|