Napędzane fotonami neonowe szyldy
wprowadzić chcą widza na krucjatę stagnacji
zbiera się armia błędnych zbawicieli
wpatrzona w namioty wybitnych strategów
W pomniejszych parawanach urzędują skarbnicy
zachłannie wyciągając drżące szpony
wpłacajcie ofiary świętobliwi mężowie
wykupcie zbawienie
wejdźcie na konstrukty
tam stoi potężna machina zbawiciela
czerwona karuzela co kręci się do nieba
pędliwy młyn
toruje drogę ku przestworzom
w wirze ekstazy spiralę kręci
Niosą na sobie rycerze zaklęci
stalowe zbroję i płatki róż
odchodząc z łupem poległych
wypchanych niedźwiedzi i cukrowej waty
martwymi płatnikami sypiąc grób wspomnień.
Dodane przez Oichi
dnia 11.09.2014 06:17 ˇ
1 Komentarzy ·
346 Czytań ·
|