w miodzie kręci się litania słów boże dodaj gorzkiej
odpowiedzi
nazywają każdy kamień zaciągają dym
papierosa z powietrzem cisza staje się zielona
współczesne duchy rozmawiają przy kawie
z Panem Bogiem debatują o ludziach
są czy ich nie ma
odszukują przypadki jak śmieci
siedzą na gałęziach drzew uśmiechają się
forsycja w kwietniu puszcza oko do nieba
może miłość nie jest słodka kiedy wypływają
płaszczki z mętnego dna człowieka
Dodane przez femme
dnia 30.03.2014 17:08 ˇ
9 Komentarzy ·
458 Czytań ·
|