Celina lubi otaczać się zielenią
mówi że wtedy więcej w niej nadziei
no i wkoło jest wesoło
ulubiony kwiat ma solidną doniczkę
prawie zabetonowane korzenie
ale rośnie jak szalony
został opętany drucianym stelażem
w trosce o delikatne łodygi
i napęczniałe od soków liście
(Celina sądzi że swoboda szkodzi)
teraz nie może rozkładać bezkarnie ramion
rozciagać się jak meduza w oceanie
nawet sinieje podobnie w uścisku
ale wypuszcza nowe zielone listki
podpatruje wolny świat przez druciane oko
Dodane przez Irena Tetlak
dnia 27.03.2014 15:40 ˇ
9 Komentarzy ·
551 Czytań ·
|