Święta się skończyły, musisz się zabawić,
W tanecznych podskokach tłuszczyk z brzucha strawić.
Lecz kiedy usiądziesz zmęczony do stołu,
Abyś nie przesadził z piciem alkoholu.
Mówi powiedzenie, wódka jest dla ludzi,
Masz człowieku rozum niech Twą czujność wzbudzi.
Gdy Głowa się kiwa, z ust płyną bełkoty,
Możesz wtedy popaść w ogromne kłopoty.
Bo kiedy wypijesz za dużo o drinka,
Obudzi się w Tobie taka mała świnka.
Ale gdy toasty zechcesz wypić wszędzie,
Staniesz się nie świnką tylko świnią będziesz.
Staniesz się odważny, nie chcesz do taksówki,
Na pewno się spotkasz z patrolem drogówki.
Na nic płacze, żale, w sądzie drętwe gadki,
Tak polska Temida wsadzi Cię za kratki.
Będziesz cierpiał za tę po pijaku stłuczkę,
Gdy trafisz do pierdla, będziesz miał nauczkę.
Morał z wiersza taki: trzeźwość wielka cnota,
Gdy rozum pijany włącza się głupota.
Dodane przez kloocek
dnia 05.01.2014 10:32 ˇ
4 Komentarzy ·
439 Czytań ·
|