I nie będzie już tych samych,
chociaż tak samo samotnych.
Ci sami za nami, przed -
zapoznają się z nią
niczym z instrukcją obsługi nieznanego urządzenia.
Świadomi, że ich też nie będzie,
bo inne czasy, romanse i miłość fizyczna,
inne cele do osiągnięcia,
inne do wygrania.
Przejdą więc po nas, spokojni o ich samotność,
jak się przechodzi z jednego miejsca w drugie,
po tej samej, przez innych wytyczonej paraboli.
Odetną z nas kupony, podepczą,
( chociaż trawników deptać się nie powinno ) -
ze znakami zodiaku przejdą krwawą bitwę
z pyrrusowym zwycięstwem:
o znaczenia, o sensy, o prawdy ostateczne.
Nieufni w swoje osiągnięcia i technologie
będą pić, palić, pić, kochać
łatać puste.
Piotr Paschke
Dodane przez Piotr Paschke
dnia 28.06.2007 04:24 ˇ
8 Komentarzy ·
846 Czytań ·
|