poezja polska - serwis internetowy

STRONA GŁÓWNA ˇ REGULAMIN ˇ WIERSZE UŻYTKOWNIKÓW ˇ IMAK - MAGAZYN VIDEO ˇ AKTUALNOŚCI ˇ FORUMNiedziela, 24.11.2024
Nawigacja
STRONA GŁÓWNA

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

PARNAS - POECI - WIERSZE

WIERSZE UŻYTKOWNIKÓW

KORGO TV

YOUTUBE

WIERSZE /VIDEO/

PIOSENKA POETYCKA /VIDEO/

IMAK - MAGAZYN VIDEO

WOKÓŁ POEZJI /teksty/

WOKÓŁ POEZJI /VIDEO/

RECENZJE UŻYTKOWNIKÓW

KONKURSY 2008/10 (archiwum)

KONKURSY KWARTAŁU 2010 - 2012

-- KONKURS NA WIERSZ -- (IV kwartał 2012)

SUKCESY

GALERIA FOTO

AKTUALNOŚCI

FORUM

CZAT


LINKI

KONTAKT

Szukaj




Wątki na Forum
Najnowsze Wpisy
Proza poetycka
playlista- niezapomn...
Ksiądz Jan Twardowski
Bank wysokooprocento...
Co to jest poezja?
...PP
slam?
Poematy
"Na początku było sł...
Cytaty o literaturze
Ostatnio dodane Wiersze
Kalkomania
Po prostu miłość
Delikatny śnieg
Co
Ona jest w górach
O kindersztubie*
Przedustawność
Ostatni seans przed ...
W godzinach dla seni...
Chciejstwo
Wiersz - tytuł: zakochujemy
już trzeci rok usiluję zakochać cię w smaku
ziemniaków w pieczonych w ognisku
spalona skórka i gorące wnętrze
parzą zmarznięte dłonie
najlepiej smakują ze świeżym masłem
jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
lekko oprószony kakao, chłodna biel we wnętrzu
jedwabny mascarpone rozbity w lekką piankę
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
jedzony srebrną lyżeczką
kochamy się w smaku
ziemniaków z serkiem mascarpone,
oblane gorącym masłem, zimne we środku
ziemniak nieco twardy a serek nieświeży
najlepiej smakują w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus

kwiecien 2007
Dodane przez saba dnia 27.06.2007 10:22 ˇ 13 Komentarzy · 858 Czytań · Drukuj
Komentarze
Fenrir dnia 27.06.2007 10:43
już trzeci rok usiluję rozkochać cię w smaku
ziemniaków , pieczonych w ognisku; spalona
skórka i gorące wnętrze


Tu ładnie, i tak bym zaczął wiersz. Co potem, niepotrzebnie rozgadane , za bardzo "gastronomicznie" się robi. Pozdrawiam.
rabi dnia 27.06.2007 10:50
Bardzo mi się podoba
saba dnia 27.06.2007 11:10
dzieki
mozna gdzies dodawac poprawione wersje, czy tylko poprzez: dodaj wiersz?
saba dnia 27.06.2007 11:18
już trzeci rok usiluję zakochać cie w smaku
ziemniaka2;w pieczonych w ognisku
spalona ska2;rka i gorące wnętrze
najsmaczniejsze z maslem, jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
jedwabny mascarpone rozbity w lekką piankę
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
kochamy sie w smaku
ziemniaka2;w z serkiem mascarpone,
najlepiej smakują w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus

ok, wciaz jest gastronomicznie, ale chcialabym schowac uczucia za ta gastronomia, zeby nie pisac: ty jestes dystyngowany, a ja jestem z chlopow ;)
henpust dnia 27.06.2007 13:07
Mnie te ziemniaki wzięły. Ziemniaki, kartofle, grule, pyry. Nawet nie rozumiem, dlaczego było swego czasu tyle medialnego szumu i nadymania się, bo jakieś niemieckie piśmidło etc. Pozdrawiam. Najprostsze smaki są najbardziej wyszukane. Henryk
otulona dnia 27.06.2007 13:35
dla mnie początek
zakochana w pieczonych ziemnikach od dziecka

potem sprawnie ale za dużo tego

pozdrawiam
saba dnia 27.06.2007 14:09
otulona - fajne zdanie "zakochana w ..." tylko ze mnie chodzi o to, ze ja jego zakochuje, a nie siebie

ok, okrojona wersja:

już trzeci rok usiluję zakochać cie w smaku
ziemniaka2;w pieczonych w ognisku
najsmaczniejsze sa z maslem, jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
kochamy sie w smaku
ziemniaka2;w z serkiem mascarpone,
nalepsze są w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus
otulona dnia 27.06.2007 14:15
;) mnie chodzilo o to ja zakochana w ziemniakach pieczonych tak jak TY
wiem, czytałam powyżej wyjaśnienia
emba dnia 27.06.2007 14:46
O! a ja lubię i to i to.
Tiramisu, jak do tej pory najbardziej smakowało mi w Leicester :) w niedużej włoskiej restauracji :)
A ziemniaki? Wszędzie, byle tylko dopieczone :)
Zakochiwać go możesz, ale on musi sam dojść do tego smaku.

zapraszam
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
serdeczności z mojego przybrzegu
emba
saba dnia 27.06.2007 15:00
;))
a tak serio, to mnie najbardziej smakuje tiramisu robione wlasnorecznie, hmm, musze zrobic w ten weekend ;)
Dino dnia 27.06.2007 18:38
Zrobiło się gastronomicznie i kuchennie, tylko prosż, nie rzucajcie tasakami. A na tiramisu chętnie dam się zaprosić. Pozdrawiam.
hiroaki dnia 27.06.2007 20:03
nie przemawia,
trochę przewidywalny, trochę drażni ta gastronomia
saba dnia 28.06.2007 15:09
zapraszam ;)
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Pajacyk
[www.pajacyk.pl]
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Aktualności
Szacunek dla tych, k...
Jubileusz
XII OKP im. Michała ...
OKP Festiwalu Litera...
VII OK Poezji dla Dz...
OKP "Środek Wyrazu" ...
XVIII Konkurs Litera...
REFLEKSY XVII Ogólno...
XXXIX OKL im. Mieczy...
Wyniki XLIV OKP "O L...
Użytkownicy
Gości Online: 15
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 6 439
Nieaktywowani Użytkownicy: 0
Najnowszy Użytkownik: chimi

nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za treść wpisów
dokonywanych przez gości i użytkowników serwisu

PRAWA AUTORSKIE ZASTRZEŻONE

copyright © korgo sp. z o.o.
witryna jako całość i poszczególne jej fragmenty podlegają ochronie w myśl prawa autorskiego
wykorzystywanie bez zgody właściciela całości lub fragmentów serwisu jest zabronione
serwis powstał wg pomysłu Piotra Kontka i Leszka Kolczyńskiego

72000615 Unikalnych wizyt

Powered by PHP-Fusion v6.01.7 © 2003-2005