papier szeleści a rzeczy dzieją się jakby czerwone światło
wydruk do bólu szczery pojedyncze słowa
smutek instrukcją czarna kawa przecinkiem
język za zębami ocean wokół
a tworzy się pustynia
poeta czasem bywa bezdomny
z otwartymi oczami cień na ścianie
zmusza do zwierzeń
na niebie samolot
w lodówce zabrakło piwa
piszę ze zrozumieniem
szukam znaczka
też może być rodzajem tortur
niespokojnie krzyczę z bólu
zdewastowana skrzynka
do trzech razy sztuka
cień wciąż żyje
uśmiecha się świt radio chrypi
słońce wschodzi
dzień gubi nocy wyraz twarzy
Dodane przez balkazek1
dnia 12.12.2013 13:32 ˇ
1 Komentarzy ·
421 Czytań ·
|