Krzysiowi - zięciowi
Nie wierszem. Bez ojczystych znaków.
Gdzieś w Patagonii bydło doją.
A tutaj ubywa Polaków.
Zapominają przeszłość swoją.
Dobrze jest poznać cudze kraje
I świat i obcych krów imiona.
Lecz piękne jest co Zmartwychwstaje.
Jak Polska - znów dziś zagrożona.
I dobrze znać języki obce.
Cudze melodie warto nucić.
Lecz naród Twój ma własne kopce.
Opuszczasz go - po to by wrócić.
Z powrotem - doceń polskie znaki.
Wszystkim cielętom nadaj imię.
Bo świat jest różny, kraj jednaki.
Masz tylko własny. Niech nie zginie!
Dodane przez Kijowski
dnia 06.12.2013 04:21 ˇ
4 Komentarzy ·
540 Czytań ·
|