ile to teraz jest
oddać więcej niż wszystko
zebrać tyle w jedną noc
żeby rankiem sen nie prysnął
spełnić kilka danych słów
brzmiących lepiej niż miłość
ile to teraz trwa
aż się zbierze pełny trzos
zanim stanie u drzwi
zagubiony w drodze gość
by usłyszeć kilka nut
brzmiących ciszej niż miłość
ile to teraz trzeba
ubrać szat warto by było
naszyć łat u ramion
żeby deszcz płynął jak wino
szeptu i oddechów
brzmiących czulej niż miłość
nie szukam horyzontu
bo widzę profil twoich ust
nie ufam głośniej muzyce
gdy mówisz słowa
ani spadającym gwiazdom
nie wiem ile jest ile trwa
wiem
ile trzeba
Dodane przez mastermood
dnia 01.12.2013 23:39 ˇ
10 Komentarzy ·
713 Czytań ·
|