Bóg się narodził, na ziemię przyszedł.
Z pięknej Niebieskiej Komnaty wyszedł.
Znaczenie tego ludzie uznają,
Ale Świąt przekaz gdzieś zatracają.
Kolenda mówi: Wśród Nocnej Ciszy...
Lecz dzisiaj głos ten mało kto słyszy.
Świecą, migocą lampki dokoła,
Jest bardzo cichy choć głośno woła.
Święta nie tylko są do jedzenia,
Ale refleksji, zastanowienia.
Dziecię co roku do nas przychodzi,
By się w nas Człowiek lepszy narodził.
Aby nas z grzechu wyzwolić mroku,
Przybywa do nas Jezus co roku.
By z czystą duszą pełni radości,
Przyjąć do serca Boga Miłości.
Dodane przez kloocek
dnia 28.11.2013 09:25 ˇ
6 Komentarzy ·
474 Czytań ·
|