Jutro jest jak skowyt
Wielkie lustro zawieszone nad pustką
Wcale nie żyje
Jutro jest jak czołganie się
Skulony pod kocem
Wcale nie żyje
Jutro jest jak burza
Deszcz brzęczący, mokra cegła
Czy będzie tęcza
Będzie sadził melisę, szałwię, tymianek
Kwitną czereśnie, jedyne w swoim rodzaju
Jaszczurka na kamieniu, który już wysechł
Trzmiele, tęcza
Jutro jest jak taniec
Szkice Hiszpanii i Ipanema
Chodź ze mną
Będzie biegł za dniem po horyzont
Pulsuje w żyłach, drży w nerwach
Tyle powietrza, tyle trawy, która łaskocze
I jeszcze więcej
Dodane przez pardus
dnia 19.06.2007 14:17 ˇ
5 Komentarzy ·
874 Czytań ·
|