Wycofujący się żołnierze
Urządzili rzeź
Mężczyzn, kobiet i dzieci
Podała gazeta
Trupy czterdziestu dzieci
Z poderżniętymi gardłami
Żadne nie miało więcej
Niż siedem lat
Martwy mężczyzna
Tulił w ramionach
Odciętą głowę
Młodej kobiety
Podała dalej gazeta
Przeklnij mowę poeto
Ukaż się niemotą
Bo ci się może wysmyknąć
Słowo - błękit
I daj sobie raczej
Uciąć język
Niż byś miał wypowiedzieć -
Słońce wschodzi
I nie daj się już
Zwieść literom
Tym zdradliwym insektom
Niemy, głuchy
I nic nie rozumiejący
Tul się
Do płaczących kamieni
I urządzaj
Ciche pogrzeby ptakom
Które umarły w locie
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
1458 Czytań ·
|