Młody mężczyzna z czarnym wąsikiem
I młoda kobieta o alabastrowej piersi
Poruszając się rytmicznie
Płodzą dziecko
Pod nimi biała pościel i sprężyste łóżko
Niżej parkiet podłogi
Niżej betonowa płyta
Niżej inne betonowe płyty rozdzielające piętra domu
Niżej beton piwnic i fundamentów
Niżej ziemia, gnijące korzenie drzew
Gnijące ciała i kości umarłych i zabitych ludzi i zwierząt
Cała warstwa umarłego życia
Niżej skamieliny ze stygmatami śmierci
Minerały, srebro, złoto, diamenty
Niżej jeszcze twarda ale już dość ciepła ziemia
Niżej ciepła papka ziemi
Niżej gorąca brudna lawa
Niżej rozżarzone ogniste jądro ziemi
Które bijąc w górę, przenika wszystkie warstwy
I namiętnie zagrzewa płodzących
Do pracy nad nowym życiem
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
1489 Czytań ·
|