Wokół rejwach, sejm skłócony,
naród patrzy bykiem,
ksiądz w niedziele grzmi z ambony;
- /wszak, mu się nie dziwię/.
- Oto odpis podatkowy
ma zastąpić fundusz,
a dzisiaj jest niewiadomym,
czy starczy sługusów
Co okruchów parę z konta
rzucą na wyskoki
wikarego i proboszcza,
wzmocnią ruch gejowski.
Co produkcję wesprą świętych,
/spośród katabasów/,
których z wszystkich smrodów ziemi
Watykanu nęci zaduch.
Nie ma pracy, sejm skłócony,
w szkołach głodne dzieci;
- Dobrze, że syn Kałęczewski
szczaw chociaż polecił.
Dodane przez viviana
dnia 10.03.2013 01:51 ˇ
3 Komentarzy ·
492 Czytań ·
|