Im głośniej się śmiejesz, tym ciszej płaczesz
A w sercu Twoim smutek skrzydła rozpostarł.
Dla niego Ty tak na prawdę nic nie znaczysz
Serce w Tobie kołacze a on się tylko przygląda.
... czasami strunę płaczu trąca.
Im głośniej krzyczysz, tym ciszej wołasz.
Skrzydlaty smutek przybiera nową postać.
Rozum Ci mówi, że nie podołasz, nie zdołasz
On się przemienia, a Ty wpadasz w rozpacz.
... prosi żeby w Tobie pozostać.
Im głośniej patrzysz, ślepniesz zarazem.
On staje na przeciw, Twoje imię woła
I patrzysz jak strach Twój stał się obrazem
I wiesz, że pomóc Ci nikt nie zdoła.
... on mówi, że Cię pokona.
Im głośniej mówisz, nikt Cię nie słucha.
Smutek dumny jest z tej nie wiary
Chce ukraść i ukryć Twojego ducha
Jako nagrodę dla siebie i odbycie kary.
... on zna Twoje zamiary.
Na swe ramiona modlitwę składasz
Po cichu, bo widzisz że czai się blisko.
Smutek co strachem chce Cię pokonać
Ten który wziął nadzieję, miłość, wszystko.
... on zabrał Ci przyszłość
Smutku mój drogi, mój miły bracie
Co co dzień trwasz przy mnie
Ty ze mną na koniec świata w czarnej szacie
Przyrzekam, pójdę. Proszę nie bierz innej.
Pogodzę się z Twoim czarnym cieniem
Pogodzę się z Tobą, bo uciec nie zdołam.
Niech nasze imiona będą jednym imieniem
Pogodzę się z Tobą bo Cię nie pokonam
A walczyć już nie mam siły
Bądź dla mnie dobry mój miły.
Dodane przez vinga
dnia 04.03.2013 21:14 ˇ
5 Komentarzy ·
651 Czytań ·
|