Konstanty
ty mi pomóż
z tą cholerną babą
popatrz
już nawet wiersze pisze
dla niej
"a ona kto"
zapytasz
ona nasturcja
piwonia
melancholia
ona mówi
że kocha
że ja tylko
jeszcze chwilke mówi
i ta chwila trwa już wieki
mimo tych wieków
nie jestem taki stary
choć nie gram już na pianinie
i nie tykam gitary
i księżyc mi tylko świeci
ty mnie poratuj Konstanty
zabrala mi zebro
gdzieś je w skrzyni trzyma
ona jest i zloto i srebro
jak popatrzy tymi oczyma
wszystko we mnie pęka
struna kontrabasu
"ciszej
po co tyle halasu"
jesteś
Konstanty
a mówia
że pojechałeś na ryby
Trabantem
Krzysztof Kaliński
Dodane przez helixart
dnia 16.06.2007 07:55 ˇ
9 Komentarzy ·
814 Czytań ·
|