podobno lubisz patrzeć
jak lubieżnie ocieram się o śmieszność
wiszące ogrody dają doskonały punkt podparcia
dla wysokiego czoła
i łatwiej ukryć cierń pod bluszczem
pochodnie dają więcej światła
niż z premedytacją zasugerowanego ciepła
trzepot ptasich skrzydeł ledwo dociera
z zamkniętej na skobel woliery
a jednak nadziewam się na stalowe ostrza
nic nie sprawia nam tyle radości
co przykryta stertą gnijących liści
nadpsuta rozkładówka ciała
Dodane przez copelza
dnia 10.02.2013 09:58 ˇ
3 Komentarzy ·
761 Czytań ·
|