Ogoliłem się, przynajmniej w myślach
lecz jej nie ma i...
nie dotknie mojej twarzy słowami
-ogoliłeś się dla mnie
nie poczuję dotyku jej dłoni na policzku
nie zobaczę błysku w jej oczach
Usłyszę tylko głos z daleka
przez przestworza przeniesiony
który pozwala wyczuć nastrój obojętności
czasem myślę,że listy były lepsze
Nie potrzrebnie więc zaprzątam myśli goleniem
chyba po to by z zwykłej czynności
uczynić sobie maszynkę
do zadawania bólu.
Marcin Kłapsia 09-10-12
Klasztor Kamedulski
Dodane przez Hiram
dnia 10.10.2012 14:47 ˇ
4 Komentarzy ·
649 Czytań ·
|