złota manna nie leci z nieba
bo anioł stracił posadę
standardowa wymiana na lepszy model
Jezabel
wysłała życiorys do Har-Magedon
po tygodniu odezwał się pan z barankiem
w oczach
będziesz piec ciastka dla samego króla
kokotek
na nic miłowanie bliźniego
gdy w (k)raju kryzys konsumencki
zwodzi na manowce małe misie
i laleczki zamknięte w butelce
szydzą z jeźdźców
burdel w głowach
i tylko sztuka nieposłuszna chęci
dziś mię zawiodła i do grobu wtrąca**
** Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, Sonet I
* Apok. 21, 4
Dodane przez agau
dnia 07.09.2012 22:18 ˇ
5 Komentarzy ·
622 Czytań ·
|