miała piłki i lalki
i dzieciństwo jak z bajki
miała mamę i tatę
piła z mlekiem herbatę
miała kredek pudełko
miała swoje krzesełko
i dostała od dziadka
pluszowego niedźwiadka
miała tylko pięć lat
gdy zawalił się świat
gdy na ziemię księżyc z hukiem spadł
rozprysnęło się zło
na kawałków sto
jeden z nich jej do serca wpadł
więc nie dziw się dzisiaj
że boi się psów
że nie lubi wychodzić po zmroku
że drży na dźwięk niemieckich słów
i nie wierzy we wspólną Europę
pamiętaj:
miała tylko pięć lat
gdy zawalił się świat
gdy na ziemię księżyc z hukiem spadł
rozprysnęło się zło
na kawałków sto
jeden z nich
wciąż w jej sercu tkwi
Dodane przez Yagoda
dnia 06.09.2012 09:56 ˇ
8 Komentarzy ·
548 Czytań ·
|