prócz tego że umrę
nie wiem jak wyrazić w słowach
to co wiem na pewno
powiem więc tylko jedno:
rośnie we mnie drzewo
choć konar wąski
wiosną kwitnie pięknie
nie brakuje szczebiotek
co dbają o cnotę
gdzie nie gdzie motylek
coś szepnie potem jęknie
choćby na chwilę
latem konary
przyciągają damy
co spocząć chcą w cieniu
te bardziej zuchwałe
(nie mniej to też damy)
pytają tylko
o owoc zakazany
jesienią coś pęka
jakby w samym środku pnia
coś się kruszy coś więdnie
choć próbuje trwać
niezbędne
Dodane przez rabi
dnia 20.08.2012 16:54 ˇ
5 Komentarzy ·
688 Czytań ·
|