więc bądź rybakiem ludzi
Choć okręt życia pędzi
Biedę wicher studzi szumem niepokoju
W uszach krwią zalanych
W kraju
Więc bądź rybakiem ludzi
Wszak okręt zbacza z kursu
I żaglem głupoty zawija w zatokę
Kaleczy twardy kadłub
Ostrość mętnego jeziora
Wiec bądź rybakiem ludzi
Opary emocji skryły światło z nieba
I pędzą bez latarni na siostrę i na brata
Sterem zachłanności
Mózgiem tego świata
Nie widzisz
Zobacz
Stół smalec i włosy
Ale
Jest ławica poświęcona Bogu
Więc bądź rybakiem ludzi
Dodane przez Kczajka
dnia 20.05.2012 15:33 ˇ
7 Komentarzy ·
730 Czytań ·
|