bardzo ładna pani
przed lustrem stoi
odważnie patrzy
niesie swoje lata i bez
okularów widzi
tąpnięcia na twarzy
podbródek do wymiany
co pod oczyma
nawet nie wspomni
grawitacja
doświadczona pani
przed lustrem stoi
chce widzieć panią ładną
jest silna uniesie
przelotny rzut oka w lustro
jako tako
przy nałożonych okularach
to już ból nie do
zniesienia
dzielna pani przed
lustrem stoi
da radę się zestarzeć
nie ona pierwsza
do śmierci
przetrzyma
a w ogrodzie kwitnie
bez
podobno pani
przed lustrem siedzi
w strachu
w latach
i te okulary i bez
nadzieja na dodatek
kombatancki
szarość w twarzy
broda już niejedna
wiele nie pamięta
ale tabletki ciągle
umie policzyć
scheisse!
Dodane przez abi
dnia 20.05.2012 11:01 ˇ
10 Komentarzy ·
603 Czytań ·
|