zimna wojna to wojna pleców
w której rani do krwi
wyniosła linia podbródka
ruch głowy w przeciwną stronę
kaleczy jak stalowe ostrze
w czasie zimnej wojny nie słychać huku dział
tylko cisza zastyga w sople
nie spłonie na tej wojnie
żaden dom ni las
bo jak tu skrzesać iskrę kawałkami lodu
i jest tylko zamarznięte piekło
z nieruchomym wodospadem zła
a jeśli jakiś pierwiosnek
ośmieli się wykiełkować
wystarczy jeden lodowy pocisk
ciśnięty oczami
aby go zabić
Dodane przez Yagoda
dnia 08.03.2012 15:01 ˇ
6 Komentarzy ·
531 Czytań ·
|