Wracają stare dobre
czasy że trzeba mieć
pozwolenie na prawdę
od tych którzy mają
patent na władzę -
wyborców którym
zawsze mogą wcisnąć
wszystko to czego
nie mają wszyscy ci
których władza nie pieści.
To ci niewdzięczni - wolą
żeby ich bieda pieściła
niżby diabeł głaskał -
no bo czy można dobrze
dwóm panom służyć.
A ci dwaj panowie to
cała Prawda i jeden Rząd
bo w Polsce znowu i jeszcze
daleko im do siebie.
Ale to nawet lepiej niźliby
z diabłem się układać - a juści
wskrzeszać i gloryfikować
konszachty okrągłostołowe.
Dodane przez aniwax
dnia 03.02.2012 20:20 ˇ
4 Komentarzy ·
447 Czytań ·
|