I. ***
Na podniebieniach rozpięta
miękkością języka
nienawiść rzeczy błahych
wypłukane oczodoły
patrzą pusto i tępo
a słowa wyważone
emocją
z matematyczną precyzją zadają cios
Czy wyobrażasz sobie
że dorosły mężczyzna może płakać?
A jednak...
II. SYTUACJA. NADAWANIE TYTUŁU
Nadając tytuł trzydziestu trzem słowom, znakowi zapytania
i trzem kropkom
zastanawiam się
błądzenie myśli po synapsach mózgowych
jest procesem nieopisywalnym
dla mnie
teraz
Dodane przez prawiepoeta
dnia 26.05.2007 10:31 ˇ
4 Komentarzy ·
806 Czytań ·
|