Raczej się nie da
nie grzeszyć i nie błądzić
(.)ale jest taki błąd
który może życie zdemolować -
nie rozpoznanie udawania -
można współbrzmieć z fikcją
a nawet zakochać się w niej
i odpłynąć
Na szczęście Bóg wymyślił sen
budzisz się z krzykiem -
wielka fala wywróciła łódź
czarne chmury i błyskawice
brzegu nie widać
fikcja nie śpi - maluje tęczę
(.)i ta jej rzekoma gotowość
przejawiona niespodziewanie
nie bacząc na twoje zdziwienie
Tak to jest urządzone
by nawet bardzo zbłądziwszy
mieć szanse nie utonąć
Dodane przez cytrus
dnia 07.01.2012 10:01 ˇ
3 Komentarzy ·
499 Czytań ·
|