Przemykasz się po obrzeżach snów
Przez noce niespokojne błądzisz
Szukasz czasów nieprzeżytych
Niezapełnionych dni i samotnych nocy
W których nie ma nikogo obok ciebie
Wracasz do ścian pustych i samotnych
Jak czas przeszły który jest za tobą
Nie wiesz co przed tobą pcha pokręcony los
Cienie dawne w pustych lustrach odbijają
Przygaszone przytłumione blaski życia
Schizofrenia zagląda do okien nieumytych
Światła coraz mniej i nikt nie puka już do drzwi
Niepotrzebnie otwartych z zepsutym dzwonkiem
Smutek opada na próg dawno niedotknięty
I zostaje...
Krapkowice 2.12. 2011
Dodane przez jaksa
dnia 24.12.2011 13:24 ˇ
5 Komentarzy ·
623 Czytań ·
|