szukało mnie dzieciątko szukało
małe rączki nieśmiało wyciągało
w nie moje okno trafiło
u innych się urodziło
teraz ja go szukam i szukam
chodzę po wsiach do okien pukam
oddajcie mi moje dziecię
co się błąka samotne po świecie
jest taka noc wigilijna pachnąca
jest wiatru śpiew księżyc gwiazdy postrącał
i turkot kół szept szeptany najciszej
mów do mnie mów słów kolędy nie słyszę
tu śnieżny lot jaśniejąca noc złota
chcę z tobą być w tych odpływach powrotach
jak cicho tu brzask w półmroku kołysze
mój cichy śpiew znów szczęśliwa list piszę
już nic nie mów sama usłyszę
jak wiatr mroźny szyby kołysze
w naszym domu starym drewnianym
przychodziłeś do mnie nocami
nie powtarzaj kolęd nikomu
które kiedyś śpiewałam w tym domu
tamto miejsce jest tylko nasze
wzeszła gwiazda światła pogaszę
Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia samych radosnych
i szczęśliwych dni oraz pomyślności w nadchodzącym roku 2012
życzy maryla stelmach
Dodane przez Maryla Stelmach
dnia 23.12.2011 02:31 ˇ
11 Komentarzy ·
1500 Czytań ·
|