A kiedy Panu przyjdzie pomysł
By swym podmuchem zechciał zgasić
Moją świeczkę, niechaj najpierw
Zechce się zastanowić czy ten wysiłek
Wart jest choć odrobiny Jego woli.
Uzasadnienie:
Mam jeszcze co nieco do zrobienia:
1.     kilka wierszy sławiących Cię Panie
2.     moja córka mówi tata i mama, chciałbym
       doczekać pełnych zdań zawierających
       podmiot i orzeczenie
3.     jest jeszcze parę miejsc na ziemi,
       na których nie stanęła moja stopa
       i jedno za którym tęsknię - Taormina
       to na Sycylii.
       A tak w ogóle to poczekaj aż powiem-
       Jestem gotowy Panie - weź mnie sobie
|