Żółty żaglowiec zacumował skośnie w porcie zgon
och och pardon czyżby aaa feee ten bon ton
Więc inaczej
Mała żółta łódeczka przybiła do nabrzeża zgon
przy trapie dzwoni dzwonieniem chachliwym dzwon
nad wodami kracze wronowo stado zahukanych wron
W poetycznym królestwie pod dupą trzeszczy gibki tron
nie wiadomo królewska błazeńska była ta krąglutka żyć
wiadomo jedno ten ktoś nie mógł skończyć dusznie tyć
Sposobni dźwigacze sapią rzężą charonie wiosło chwyć
wiosłuj co sił my do śmierci usłanej dla nich musimy ryć
Przesłanie
Do was którzy tak celnie ciskacie gromiaste pierze
każdy za falochronem ma swoje metaforyczne nabrzeże
Dodane przez NiKroTal
dnia 08.11.2011 20:17 ˇ
4 Komentarzy ·
724 Czytań ·
|