przy studni ze starym żurawiem
stał chudy nieogolony gość
- co tak wytrzeszczasz oczy nie wiesz
czym szczęście czym śmierć
pomażę twoje wargi
wonnym liszajem
hop siup hosanna będzie ci
w nich na przemian brzmieć
kiedy schrypnięty śpiew podejdzie
pod dom wtedy zawołam cię -
- co tak wytrzeszczasz oczy
przy studni ze starym żurawiem
czym szczęście nie wiesz czym śmierć
rozbrykam twe nogi
kiedy dobiegniesz pod dom
wtedy ugodzę cię -
jestem ten nieogolony chudy gość
nie wiesz czy szczęście czym śmierć
Dodane przez NiKroTal
dnia 07.10.2011 10:37 ˇ
3 Komentarzy ·
620 Czytań ·
|