Mam dla was garść banałów:
wszystko przemija, najszybciej, co dobre,
tego, co mamy, zwykle nie cenimy,
zamiast smakować, szybko przełykamy
a czasu nie ma, przyszłość nie istnieje.
Mam wiązkę kolorowych słomek,
którymi można sączyć chwile,
przywabiać motyle, drapać kota za uchem,
puszczać tęczowe bańki unoszące ciszę
ponad zielenią trawy i szumem ulicy.
Mam jeszcze dobrą radę:
nie wierzcie nikomu,
kto obiecuje jednym zaklęciem
otworzyć wszystkie drzwi.
Dodane przez Mateusz Kielan
dnia 02.10.2011 18:00 ˇ
13 Komentarzy ·
653 Czytań ·
|