Oczekiwanie jest napełnianiem
niezapełnionego dzbana czasu
godziny pod naporem chwili
rozsypują się na setki minut pewności
tonąc w morzu sekund przerwanych
chmury ocierające się i naszą codzienność
znikają powoli za kurtyną nocy
horyzontu wspomnień
i znów dzień kolejny
jak wiele jeszcze mogę takich momentów pomieścić
nie wiem, że nie złamie mnie
ocean,który wszystkie trudy życia mieści
bo nic nie zdoła zniechęcić mnie
do chwili na którą czekam
całe życie.
Dodane przez Edmund Czynszak
dnia 20.09.2011 13:57 ˇ
4 Komentarzy ·
854 Czytań ·
|