znowu ktoś podciął skrzydła aktom strzelistym
które padły na marmurową posadzkę
do ołtarza zabrakło kilku paciorków
zamiast wziąć szturmem tabernakulum
oraz uszczknąć trochę chwały
pozostaje czekanie na miotłę kościelnego
strzały Panu Bogu w okno są niczym pudło
puste w środku i szorstkie w dotyku
niebieskie komisje nie debatują
nad przyczynami chybionych modlitw
to problem ludzi
wszystko przemawia za tym że przyciąganie ziemskie
odzwyczaja od wysokich lotów
i zakłada klapki na oczy
Dodane przez Tomasz Kowalczyk
dnia 23.08.2011 04:16 ˇ
8 Komentarzy ·
722 Czytań ·
|