Zabierzesz mnie na koniec świata,
gdzie rajskich ptaków słychać śpiew,
gdzie morska ton z niebem się splata
i słońce do wszystkich promienie śle?
Potem na plaży przy blasku księżyca,
wilgotny piasek ochłodzi nas.
Wtuleni w siebie,wpatrzeni w gwiazdy,
będziemy upajać się sobą.
Syreny pieśń swą śpiewać nam będą,
głos ich po fali rozniesie się,
i dla nas z głębin perły dobędą
z przesłaniem szczęścia darować je.
My połączeni w miłosnym uścisku,
spragnieni siebie będziemy tak trwać.
Za horyzontem grajek na lutni,
miłosna pieśń będzie nam grać.
czarnulka1953
07.07.2011
Dodane przez czarnulka1953
dnia 24.07.2011 18:09 ˇ
12 Komentarzy ·
1037 Czytań ·
|