Mundury i mury
Upadłe anioły
Dzieci ze szkoły.
Starzec na drodze
Na jednej nodze
Donośny głos
Wysyła na stos.
   A oni płaczą
   Dzieci małe.
   A oni płaczą
   Zamieniając się w skałę.
Wojna o pokój
Ktoś głośno woła.
Afryka głodna
Pełno w kościołach.
Robotnik się żali
Niech zginie socjalizm.
Pany z wysoka
Fruwają w obłokach.
   A oni płaczą
   Skazani na żeź.
   Płaczą
   Wyrwani z domów
   Bo chcieli jeść.
   A oni płaczą
   Dzieci małe.
   Płaczą
   Zamieniają się
   W skałę.
Dodane przez pucio1962
dnia 23.07.2011 16:12 ˇ
5 Komentarzy ·
637 Czytań ·
|