W. Szymborskiej
usiądź ze mną przy kominku
zaparzę ci kawę albo jak wolisz herbatę
na drzwiach w przedpokoju
zawiesimy kartkę z napisem "nie przeszkadzać"
zapalimy papierosa i będziemy rozmawiać
o sekretnym kodzie patrzenia
potem schowamy się gdzieś w kącie pokoju
i będziemy czekać cicho chwili
która przełamie światłem noc
jak kawałek chleba
nie powiem nikomu że byliśmy
świadkami porannego cudu wczesnej godziny
tylko mam nadzieję że przyjmiesz
kiedyś zaproszenie
Dodane przez kapitalny
dnia 21.07.2011 04:26 ˇ
8 Komentarzy ·
706 Czytań ·
|