już w dotyku zdradza sztuczność
niby miękki o przyjemnym poślizgu
ale nie pali się naturalnym płomieniem jak drewno
z racji podlejszego pochodzenia
używany jest do wyrobu
wszelkiego rodzaju imitacji i podróbek
wzrok spływa po nim zaskakująco szybko
jakby okrywał słowa niewidzialną zasłoną
odporną na wilgoć i podwyższoną temperaturę
nie wszystek umiera
jego pamięć przysparza wiele kłopotów
otwierane po latach pliki wciąż pachną świeżością
po zniszczeniu wszystkich więzi staje się tułaczem
poszukującym nowego właściciela
Dodane przez Tomasz Kowalczyk
dnia 19.07.2011 09:40 ˇ
8 Komentarzy ·
761 Czytań ·
|