ranni - to ci
którym się udało
bo stali z tyłu
z boku
trochę bardziej na prawo
bo zdążyli uciec
uskoczyć
schylić głowę
szczęściarze jednym słowem
ranni - to ci mniej ważni
ich liczba w statystyce
nie robi wrażenia na nikim
bo przy liczbie ZABITYCH
jest jak liść sałaty wsunięty pod sznycel
ranni nie są medialni
żałoba na zdjęciach lepiej wychodzi
od urwanej ręki
i nie bardzo wypada aby jęki
zakłócały nam minutę ciszy
ich ból strach krew
kule łzy bandaże
obchodzą tylko najbliższych
bo pierwsze strony gazet
krzyże znicze i kwiaty
są tylko dla tych
którym i tak już nic nie pomoże
Dodane przez Yagoda
dnia 16.05.2011 17:59 ˇ
8 Komentarzy ·
594 Czytań ·
|